Drop, Turken en lachstuipen…

Door: Rieneke

Blijf op de hoogte en volg Rieneke

22 Augustus 2007 | Turkije, Istanbul

Drop en Turken. Gaan niet samen, laat dat duidelijk wezen! Drop, Turken en lachstuipen daarentegen wel… gnagna!
Ik had ooit eens eerder al een tevergeefse drop-leer-eet-poging bij Kadir gedaan, die zei toen ik weer weg ging: “Pls take that POISON with you!”
En nu een volgende poging bij mijn huisgenootje, Selen, geprobeerd…
Onder het mom van ‘kijk een lekker (hoewel ik zelf ook niet zo’n grote dropfan ben) apart Nederlands snoepje’, nou mijn huisgenootje, helemaal weg van de stroopwafels, wilde graag nog wel een Nederlandse lekkernij proberen, tenslotte waren de stroopwafels meer dan goed in de smaak gevallen!
Ik zal even het tafereel hier beschrijven, zie het even voor je en lach mee!
Mijn huisgenootje, die net een overheerlijke stroopwafel op had, pakt de zak met dropjes niets vermoeden aan, kijkt er verlekkerd naar, en pakt er eentje uit. Ik waarschuwde haar nog dat niet iedereen het even lekker vind, maar dat was aan dovemansoren gericht.
Ze kijkt naar het snoepje “Hmm wel een rare kleur voor een snoepje, zwart” en bijt er voorzichtig een stukje van af. Meteen bij inname verkrampt haar gezicht en kijkt ze me met grote verschrikte ogen aan, alsof ik haar een messteek in de rug had toegediend…
Ik schiet in een dikke lachstuip, serieus dit is zo’n mooi gezicht! Selen: “ARE YOU TRYING TO KILL ME??!! Dit is niet zoet!” Ikke: “Het is een zak gemengde drop, misschien heb je net een zoute gepakt, hier ik zoek wel even een zoete” Selen kijkt me weer aan met die grote verschrikte ogen en klampt zich vast aan mn bank, schiet al zittend in foetushouding en roept: “NOOOOOO!!! ARE YOU CRAZY?! I don’t ever want to eat this again!!! Allah allah ya You mean mean mean MEAN girl!! Stay away from me!”
Een hele tirade van haar volgde over dat ik dit toch echt NOOIT meer aan Turken moet geven, voor mijn eigen veiligheid, want iedere Turk die dit “snoepje” zal proeven zal denken dat ik hem probeer te vermoorden. En om de arme mede-Turk te beschermen. Ik heb haar maar een paar stroopwafels gegeven en toen was alles weer goed. Had ze me weer vergeven en zat ze heerlijk te genieten van de stroopwafels.

Stroopwafels in tegenstelling tot drop vallen hier echt ONTZETTEND goed in de smaak, de stroopwafelpakken zijn niet aan te slepen! Goed materiaal om Turken mee om te kopen ook. ‘En wat nou als ik er een zak stroopwafels bij doe….’ Nou dan krijg je alles voor elkaar!

Afgelopen weekend was ik weer bij Kadir en Aysun langsgegaan. Kadir had dus ooit al drop geproefd, maar Aysun en haar zussen niet. Ik liet Kadir de stroopwafels en de zak drop zien, hij keek verrukt naar de zak stroopwafels en vol afgrijzing naar de zak drop, kreeg een idee en zijn uitdrukking veranderde in een hele gemene… “Ohw Aysuuuuun, askim! Je moet dit even proeven, heeeel lekker!” Aysun kwam aanlopen en Kadir overhandigde haar de zak drop. Aysuns zussen kwamen aanlopen en waren ook benieuwd en pakten ook een dropje. Allemaal namen ze een hapje, draaiden weg van mij en moesten ineens heel nodig iets uit de keuken pakken… Kadir: “Ze heeft deze koekjes ook nog meegenomen, iemand proberen?” Nee niemand durfde de stroopwafels meer aan. Kadir onderuit liggend op de bank, dikke grijns op zijn gezicht, pakt de zak met stroopwafels: “Nou dan eet ik ze wel op” :P HAHAHA!

• 25 Februari 2009 - 06:32

Trudy:

ik heb een vraagje aan jouw.Ik wil met vriendinnen een week op vakantie in mei.is istanboel leuk genoeg om een hele week te gaan?en heb je daar ook strand?zodat we elke dag toch een paar uurtjes kunnen zonnen?en welk deel moeten we dan een hotel nemen.. graag mail nar/truibal3@hotmail.com

• 24 Januari 2010 - 23:14

Dilek:

haha geweldig artikel ik lach dubbel van het lachen wat een leuk gezelschap =D ik ben sooo jaloers

• 20 September 2010 - 09:09

Gee Şenat:

Haha lachen :D Mijn man reageerde vrijwel net zo toen ik hem een dropje gaf :D toch wel raar want de Turk is over het algemeen gek op mierzoet, zuur of zout eten.. maar een dropje? Never nooit niet :D

Groetjes Gee