De Turkse tandarts
Door: Rieneke
Blijf op de hoogte en volg Rieneke
03 Mei 2007 | Turkije, Istanbul
Nou ben ik niet bang voor de tandarts, nooit echt problemen gehad tot nu toe, dus geen reden voor mij om bang te zijn voor een tandarts. Ik kon met Çelik mee naar zijn tandarts, kon hij meteen vertalen, aangezien de tandarts geen engels kon spreken was dat wel erg handig. Afspraak gemaakt, vrijdag ochtend in Kadiköy (Aziatische kant, dus redelijk stuk reizen).
Ik voelde me helemaal ok met de situatie, nou ja tot in hoeverre je je helemaal ok in een situatie kunt voelen met een irriterende kies… Totdat Frank opmerkte: “Ga je naar een TURKSE TANDARTS???!!!!!” met andere woorden “Ben je helemaal gek geworden!” Dank je Frank…. :P
Vrijdagochtend 10 uur (verkeer hier in Istanbul is echt onmogelijk!!) Çelik en ik bij de tandarts. Nou dat viel me echt 100 % mee!
Kreeg eerst een of ander zalfje over de kies heen die eruit getrokken moest worden, dat zalfje was om te ontsmetten, maar tegelijkertijd ook meteen verdovend! Daarna nog met een of ander pennetje met een klein naaltje eraan de verdoving aangebracht. Ik voelde er helemaal niets meer van! In NL komen ze met een dikke spuit aan zetten en hier had ik niet eens door dat dit de verdoving al was...
En bovendien was echt alleen het nodige verdoofd, dus niet mn lip en wang en zo... Voor ik het wist was de kies er al zo uit!! Hoppa!
Nou dat viel mee, kon ik zelfs nog naar mn werk....dacht ik. Totdat ik in de bus zat en mn verdoving langzaam ging uitwerken, k had geen pijn, maar een vermoeidheid sloeg toe!!! SODEJU! Kwam thuis nog even met mn ouders gebeld dat alles goed wa gegaan, daarna legde ik mn hoofd op mn kussen en werd pas 2,5 uur later wakker!!