Koninginnenacht en het Turkse politiebureau
Blijf op de hoogte en volg Rieneke
03 Mei 2007 | Turkije, Istanbul
s´Middags zijn we naar een schoonheidsspecialist gegaan en hebben we ons laten waxen… Wenkbrauwen bij laten epileren, onderbenen harsen en … ja ook downunder eens uitgeprobeerd… Goed…. Nee niet voor herhaling vatbaar! Wat een pijn!! En dan moest ik alsnog na het harsen mn benen scheren, nou lekker… Na het harsen hebben we (nou ja heeft Marjolein, ik spreek onvoldoende Turks) nog met die vrouw zitten praten. Vond het ERRUG moeilijk om vriendelijk terug te lachen naar de vrouw die me net helsende pijn heeft bezorgd, monster! Haha!
Daarna zijn we (voorzichtig) naar de Grand Bazaar gegaan. En hebben we een pide in de wijk Sultanahmet gegeten.
s´Avonds om 22u hadden we een klein koninginnenacht feestje georganiseerd, van 22.00 – 0.00 verzamelen in Gizli Bahçe en vandaar uit zouden we wel zien waar we heen gaan (waarschijnlijk Cinaralti, hadden gehoord dat dat een leuke tent was). Voor de verassing belde Kadir me ineens op dat hij en Salih en nog een vriend van Salih ook kwamen!
Om 22.15u (tsja ben Turkse manier van afspraken en tijd gewend….:$) liep ik over Istiklal Caddesi richting de Galatasaray school, waar Salih en Kadir op me zouden staan wachten. Ik kwam aanlopen en daar stond ineens de hele groep al!! (de Galatasaray school is echt een ontmoetingsplek). Dus met zn allen maar naar Gizli Bahçe gelopen.
Er waren ook nog 2 collega´s van me gekomen, Onur en Murat (McSchattig). Erg leuk dat zo er ook waren, vooral Murat, hij spreekt inmiddels al een klein beetje beter engels (hij doet nu een weekend cursus).
Het was uiteindelijk een heel erg leuke koninginnenacht geworden, we zijn na Gizli Bahçe naar Çineralti gegaan, daar was het inderdaad SUPER!!!
Toen ze de Holly Dolly song draaiden van Holly Dolly, heb ik toch ernstig mn stem verloren…
Na het uitgaan liepen Renee, Marjolein en ik terug naar het huis van Marjolein (in Taksim), diep in gesprek en in 1 seconde tijd, trok iemand ineens de tas van Marjolein uit haar handen en rende ermee weg… Het gebeurde allemaal echt in een flits van een seconde, zo snel! Erg k*t!! Want marjolein had alles in haar tas zitten… 2 telefoons, 350 ytl (200€), haar bankpasjes, Renee´s camera, alles! Dus meteen terug gelopen naar het politiekantoor, maar we moesten de volgende dag maar terugkomen, als we een tolk bij ons hadden…
Dus de volgende ochtend zijn we weer terug gegaan naar het politiebureau, dit keer met het vriendje van de huisgenoot van Marjolein.
Nou de politieagenten vonden ons maar al te interessant, onze aangifte des te minder helaas… Oud politiebureau, slapende agenten… de agenten die we de vorige avond tegen waren gekomen, werkten nu nog steeds, geen wonder dat ze moe waren of zelfs lagen te slapen… Er hingen overal door het gebouw papieren waarop stond dat het verboden was om te roken en dat de boete 493 ytl was (zo’n 280 €), maar die regel scheen duidelijk niet voor politieagenten te gelden… Hoezo goede voorbeeld geven, nee hoor politieagenten voelen zich heel wat hier! Boden ons ook een sigaretje aan…
Na 2 uur was het dan eindelijk geregeld, Marjolein had een verklaring waarop stond dat ze aangifte had gedaan en wat er allemaal precies gestolen was, Kadir (is advocaat) gaat er binnenkort naar kijken of alles goed is gegaan.
Om dit toch geen domper op de dag te laten worden, zijn we nadat we klaar waren op het politiebureau naar Ortaköy gegaan en op een terrasje in het zonnetje gaan zitten en lekker de leuke gebeurtenissen van de avond ervoor nog eens door genomen. :)
12 Mei 2007 - 16:58
C Gerritse: