Ortaköy en verkoeling zoeken

Blijf op de hoogte en volg Rieneke

06 Juli 2007 | Turkije, Istanbul

Vrijdag 22 juni

s`Avonds ben ik lekker bij Marjolein en haar moeder in de tuin bij Marjolein geploft en hebben we tot diep in de nacht zitten praten. Om 3 uur s´nachts besloot ik maar te blijven slapen :P

De volgende morgen zijn we langzaam opgestaan, op de planning stond om de volgende dag (dus zondag) weer naar Büyükada te gaan. Het was super warm en een beetje afkoeling konden we wel gebruiken!!
Maar vandaag eerst naar Ortaköy, one of my favorite wijken hier :) Je kunt er heerlijk rondstruinen langs marktkraampjes met allemaal sieraden, schilderijtjes, kleding en allerlei andere hebbedingetjes, om daarna op een terrasje neer te ploffen aan de Bosphorus en met een lekker drankje in je hand heerlijk genieten van het uitzicht en het gevoel dat je er midden in zit :D Ik kan maar niet genoeg krijgen van die mooie momenten!!
Lekker kumpirtje erbij maakt het beeld helemaal compleet!

Na een tijdje rondgestruind te hebben in Ortaköy, een paar oorbellen, een petje, een poster en nog wat hebbedingetjes rijker zijn we weer terug naar Taksim gegaan, want als we morgen wilden gaan zwemmen op Büyük ada had de moeder van Marjolein toch echt een bikini nodig. Dus op naar de shopstraat (Istiklal Caddesi)!

s´Avonds hadden we met Marjolein, Rolf, Renee en 2 vriendinnetjes van NL afgesproken en heel misschien zouden Salih en Kadir ook nog langskomen om bij mij bacardi in te komen drinken. Renee en haar 2 vriendinnetjes konden uiteindelijk toch niet meer komen helaas maar Salih en Kadir kwamen ineens wel, alleen pas toen wij al lang en breed in Taskim waren (uiteraars Çeniralti weer). Toch heel erg leuk dat ze nog wel gekomen waren! Maar Marjolein, Rolf en ik hebben het heel gezellig gehad bij mij thuis, hahahah! ;) Schatjes!

Zondag 24 juni
Ik was doodop! Maar we zijn naar Büyük ada gegaan! Marjolein, Rolf, moeder van Marjolein en ik. Lekker wezen zwemmen...Ohw heerlijk die afkoeling! En ik heb ook nog wat slaap ingehaald :$ hahaha!
Ik legde mn hoofd neer op een tafeltje en ik was weg, zo hoppa in dromenland!
Een uur later weer even verkoeling gezocht en rond lopen dansen en springen in het water met Marjolein en toen weer mn hoofd neergelegd op dat tafeltje... :P
Later op de boot terug naar Kabataş was ik weer weggedommeld, blijkbaar ja men zegt het ik weet van niks... Maar er schijnt een één of ander onenigheidje tussen een paar mensen te zijn geweest voor onze neus, de politie moest zich er zelfs nog mee bemoeien, maar zoals ik al zei... ik weet van niks... Marjolein zei: "Jeetje wat een gedoe was dat he!" ikke: "Waar heb je het over???"
Dus thuis aangekomen maar vroeg mn bedje ingekropen.

• 07 Juli 2007 - 16:20

Anke:

Ik heb echt nu al zin om lekker met jou vakantie te vieren in Istanbul!!
    ik mis je lieverd!! hou van je!!
    hele dikke kus van je kleine zus

• 09 Juli 2007 - 16:19

Marjolein:

hey tatlim...ja nu ben je weg...:( maar zie je snel weer in Bodrum :). Heb echt een super ijd hier gehad met je en ben best verdrietig dat het bijna afgelopen is. Kan hier nog wel heel lang blijven en samen met jullie genieten van al het moois.
    Geniet ervan in Alanya...tot snel in Bodrummmmmm:P:P

XX